Typografi

Apputveckling med kvalitet och personlig service

Vacker typografi

Viatacts teknik för textlayout i appar är både lättanvänd och kraftfull, vilket ger mycket vackra textsidor. Bland annat kan snygga anfanger skapas helt automatiskt. Viatact kan skräddarsy ett antal utseendemallar för er app med hjälp av ett stort antal parametrar, allt från mer självklara som typsnitt, textstorlek och radavstånd till finjusteringar som styr hur mycket luft det ska vara runt en anfang. Förklara hur ni vill att sidan ska se ut, så tar vi hand om de tekniska detaljerna. När ni sedan skriver texten, så är det bara att välja en av de mallar vi kommit överens om, så sköter automatiken resten.

Typsnitt för appar

Tekniskt stöds de flesta typsnitt, men det finns andra aspekter att ta hänsyn till när man väljer typsnitt för en app. Bland annat är det viktigt att tänka på läsbarheten på små skärmar och hur licensvillkoren ser ut för användning av typsnittet i en mobil-app. Viatact hjälper er naturligtvis med dessa frågor!

Exempel

Medeltidens-Lund-app
App-exempel ”Medeltidens Lund”:
Grafisk formgivning, UI: Kristian Lindström
Illustration: Petter Lönegård
App-exempel-1
App-exempel-2
App-exempel-3
Exempel på vad man kan skapa med Viatacts teknik.
(Nonsenstexterna kommer härifrån).

Teknikplattform – leverans av material

Tekniken är vald för en optimal användarupplevelse. Stor möda har också lagts ner på att få tekniken så lättanvänd som möjligt även för er som levererar materialet till appen. Det kommer att finnas två sätt att leverera text, bilder och annan media till appen:
  • Filbaserat för permanent inbakning i appen. Detta alternativ är oftast smidigast både för innehållsleverantören och användaren av appen om det handlar om att presentera permantena platser, t ex historiska vandringar eller vackra naturupplevelser. Här har Viatact tagit fram ett väldigt lättanvänt sätt att leverera textfiler där en skribent utan några större tekniska kunskaper kan leverera material som trots enkelheten ändå ger vackra textsidor i appen (som i bilderna ovan).
  • Server-baserat för dynamisk uppdatering av innehållet. Om man har behov av att kunna uppdatera materialet från webben, finns det lösningar även för det. Detta är lämpligt i appar där man behöver kunna leverera nytt material kontinuerligt.
Tekniken bygger på en kombination av egenutvecklade lösningar och tredjepartslösningar.
Teknikplattformen är tillgänglig redan idag för iOS och kommer under våren 2015 att finnas tillgänglig även för Android.